2009. október 13., kedd

Inglaterra

Egy kis élménybeszámoló:

2009. szeptember. 30.
Délelőtt ügyintézés a BTK-n, szakdolgozati témaválasztó lap leadása, rohangálás a tanárbácsi után, futás vissza az albérletbe, hirtelenben pakolás, futás a vonathoz. Leszállás: Budapest, Nyugati Pályaudvar. Találkozás a bátyóval, Petikével, Julcsival. Jegyvétel Ferihegyre. Közben összefutottam Dömével. Majd felszállás a vonatra, leszállás Ferihegy reptéren. Átséta a reptérre, becsekkolás a 4es pultnál (ha jól emlékszem), majd másfél óra várakozás. Közben átlépni a "határt", belépni a senki földjére. Majd sorban állás a kapuhoz, onnan a buszra, onnan a gépre. Petike mellé ültem. Ez volt az első repülése. Öveket becsatolni, útirány: London-Luton Airport. Nekem a 3. repülés. Majd gond nélküli landolás, evés. Na vegyük meg a vonatjegyet - de hol? Találunk egy jegyirodát: a hirtelen meglepődés után - tudniilllik, hogy az angol akcentus elsőre nehezen érthető - jött a második meglepődés: 2 perc alatt megvolt a vonatjegy London-Lutonból Basingstoke-ba. tudni kell, hogy Lutonból el kellett mennünk a Luton Parkwaybe, onnan a London Bridge-re, onnan Waterloo-ra és ott felszállni a Basingstoke-ba tartó vonatra. A jegy az összes utazást tartalmazta. Ezután több órás utazgatás. Érkezés Basingstoke-ba. SOkat nem látunk belőle, csak lakásokat. Gergő és Peti elénkjöttek. Otthon Ildike fogadott mindent. Lepakolás, beszélgetés-örömködés, majd alvás.

2009. október 1.
8 körül kelés, majd 10 körül indulás Portsmouth-ba. A táj szép, a vonat fejlett és gyors. Kb. 70 km-t 3/4 óra alatt tesz meg. Itthon ez nem lehetséges. Megérkezünk. Az állomás közvetlenül a kikötőben van. Az állomásról kilépve megpillantjuk a Warriort, hátranézve a Spinnaker Tower-t. A kikötő óriási, Anglia első számú hadikikötője, még mindig tele szolgálatban lévő hadihajókkal.


Majd toronylátogatás: megnéztük az üvegfödémet és magunkalá néztünk a tengerbe.


És a kilátás sem volt rossz:


Ezután múzeumlátogatás: megnézni a HMS Warriort, a HMS Victoryt (Nelson admirális hajóját), majd hajókázás, amin megmutatják a kikötőt, bemutatják a szolgálatban levő hadihajók töredékét messziről. De legalább nem voltam tengeribeteg. És az angolok még mindig nem szeretik a franciákat. Majd séta a városban, sörözés, fish&chips (nem volt finom) majd beestledik.

(HMS Victory)



Nincsenek megjegyzések: